ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Přehlídku dětských skupin scénického tance hostilo město Ústí nad Orlicí. Hlediště Roškotova divadla zaplnila do posledního místečka. O přízeň poroty a postup na národní finále se ucházely na tři desítky choreografií s celkovým počtem 330 dětí z deseti míst Pardubického kraje a hostujících krajů.

Pod taktovkou moderátora Petra Kuldy a označeni podle názvu choreografie a autora hudby se děti školního věku snažily o přízeň poroty celé odpoledne. Každoročním účastníkem přehlídky je i českotřebovská taneční škola. Letos přivezla mladší děti, ambice na umístění neměla. Orlickoústeckým tanečníkům patřil hlavně závěr přehlídky. Letos vyslaly své zástupce tři učitelky scénického tance v celkem pěti choreografiích.

Výkony dětí posuzovala pětičlenná porota odborníků z oblasti tance a dále jedné místní členky DS Vicena. K postupu do národního finále letos vybrala zástupce základních uměleckých škol z Králík a Brna. Z domácích bude region reprezentovat choreografie Pavlíny Lipenské s názvem Co se nám to polámalo? v podání orlickoústecké „zušky“.