ÚSTÍ NAD ORLICÍBubenická akce na Kociánce hostila pod širým nebem hudebníky z okolí. Klub Popráč ve spolupráci se Základní uměleckou školou si pro diváky připravili bohatý program. Večer zahájila kapela Drum for fun. Hudebníci z Chrudimi pro diváky připravili koncert, v jedné skladbě zpestřený i o hru na Boomwhackers. “Jsou to vlastně jenom umělohmotný trubky a jsou zastřižený nebo zaříznutý na konkrétní délku, tedy mají konkrétní tón,” popsal OIK TV Vojtěch Kudrnáč.

Příchozí si mohli do rytmu hudby zatančit a přijít podpořit známé. Na svou chvíli se těšili i žáci ze Základní umělecké školy, kteří pilně trénovali. Celkem si na Kociánce zahrálo 30 bubeníků, z toho 6 studentů z mladších tříd od šesti let po ty, co již mají školu vystudovanou. Studenti si zahráli oblíbené skladby, které se mnohdy učí i půl roku. “Hrají hlavně rockovou bicí soupravu a pak, aby  věděli, že bubny nejsou jenom právě o té bicí soupravě, tak tady na základní umělecké škole učím i ty klasické bicí, jako jsou například tympány, melodické, xylofon, zvonkohra, marimba,” sdělila OIK TV Linda Gregarová.

Dále zahráli absolventi ze třídy bicích nástrojů Robin Šeda a Jan Vašátko. S kapelou Metaxa vystoupili mladí bubeníci ze třídy Lindy Gregarové. Večer zakončila kapela Corpulent Provocateur.