ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Taneční soubory v kategorii mládeže a dospělí z celého Pardubického kraje soutěžily v Ústí nad Orlicí o postup do celostátního kola. Do něj vybrala odborná porota tři taneční seskupení, které by měly koncem října v Jablonci nad Nisou reprezentovat náš kraj.

V Roškotově divadle bojovalo sedm tanečních souborů z Pardubického kraje o postup do celostátního kola přehlídky scénického tance. Dvě stovky tanečnic i tanečníků předvedly šestnáct choreografií.  “Hodnocení provádí pětičlenná odborná porota, pro porotu je vlastně přehlídka anonymní, to znamená, že je jim znám pouze název choreografie a hudba,” uvedla Květa Stárková, propagační a programová referentka Klubcentra.

Do celostátního kola, které se bude konat od 26. do 29. října v Jablonci nad Nisou, porota vybrala BT studio Pardubice, které předvedlo choreografii “Skrýše”. Na postup, který ještě zhodnotí ze záznamu další odborná porota, byli navrženi také tanečníci z BT studio Pardubice za představení “Lehkost” a soubor ze Ždáru nad Sázavou za choreografii “Křivky”.