ČESKÁ TŘEBOVÁ – Vánoční koncert českotřebovské Základní umělecké školy se uskutečnil ve velkém sále Kulturního centra. Vystoupení žáků spolu se svými učiteli přilákalo nemalé množství diváků. Deset učitelů spojilo síly se svými žáky, aby mohly připravit koncert nejen pro rodiče, ale i širokou veřejnost.

Převážně vánočně laděný program nabídl přehlídku téměř všech oborů školy. Složený byl ze dvou částí. V první části se představilo čtrnáct oborů školy, ve druhé dvanáct. Program přinesl nejen světově známé písně a české koledy, ale i taneční vystoupení. V první části se na pódiu představil Taneční orchestr pod vedením Milana Špičáka, který doprovázela zpěvem Natálie Pecháčková. Nejmenší žáci sborové přípravky zazpívali se svou učitelkou písničky s názvem Veselé Vánoce a Rolničky.

Sborová hra mladých začínajících umělců prvního až čtvrtého ročníku obsahovala hru na housle a violoncello v doprovodu klavíru. Program dále pokračoval interpretací skladeb na klavír, housle, saxofon či flétnu. Tu ovládala žákyně druhého cyklu Kristýna Hladíková. Pod vedením učitelů se žáci na koncert připravovali již delší dobu, avšak během zkoušení některé žáky postihla komplikace. Téměř dvouhodinový program dokázal, že základní umělecká škola vychovává mladé nadějné umělce, kteří dokáží svým úsilím připravit pásmo vystoupení a zároveň přilákat nemalé množství diváků.