ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Čtvrtý ročník Rockového festiválku se uskutečnil v Kulturním domě v Ústí nad Orlicí. Tato přehlídka regionálních kapel dává možnost vybojovat si účinkování na letošním ročníku Města v pohybu. O možnost zahrát si na této městské slavnosti usilovalo dohromady devět rockových skupin.

Vše odstartovala oblíbená kapela Wasabi, které během večera utěšeně přibývaly hlasy diváků v podobě malých kuliček. Další kapela, která se posluchačům představila, nesla název W.A.F. a po úvodním nazvučení spustila písně z vlastní tvorby. Její zpěvák Martin Hájek je zároveň členem kapely In the name of Cobain a s revivalem slavné Nirvany během večera vystoupil ještě jednou. V repertoáru měli proslulé pecky jako About a girl nebo Smells like teen spirit, ale i méně známé písně. Oblíbenost této hudby byla patrná na první pohled, kdy taneční parket zaplnilo několik desítek rockových nadšenců.

Třetí kapela v pořadí nesla název Po přechodu přijela z Lanškrouna a hrála pop rockový styl hudby. Po revivalové Nirvaně nastoupila poslední kapela prvního dne festiválku, a to Ready mate z Letohradu, představující progresivní nebo také alternativní rock. Druhý a také závěrečný den Rockového festiválku vystoupily čtyři kapely, Morybundus band, Chupacabra, Rebel nation a Lost pick.

[serialposts]