ÚSTÍ NAD ORLICÍ – V úterý večer proběhl v koncertním sále Základní umělecké školy Jaroslava Kociana v Ústí nad Orlicí jubilejní desátý ročník hudební události nesoucí název Festival pěveckých sborů. Kromě pořádajícího Alou vivat vystoupili dva pozvaní hosté, českotřebovský Bendl a domácí vokální okteto Generace.

Jako první před diváky předstoupili členové domácího souboru Alou Vivat, kteří pod taktovkou nestora hudební pěvecké scény v Ústí nad Orlicí Josefa Novotného zazpívali dohromady sedm písní z několika různých žánrů. Nakonec si členové Alou vivat přichystali pro posluchače překvapení, to když se najednou na pódiu shromáždil celý sbor Bendl a společně zazpívali známou píseň.

Pěvecký sbor Bendl z nedaleké České Třebové zahájil své vystoupení písní Benedicamus Domino a pokračoval úryvkem z Ralbické mše od Petra Pálky s názvem Sanctus a Aleluja. Dále zazněla lidová píseň Už ho vedou, Martina nebo Ježkův David a Goliáš. Celý program tak při jubilejním ročníku vystihoval průřez repertoárem Bendla. Jako třetí se představil domácím posluchačům dobře známý vokální oktet Generace, který svoje vystoupení uchopil poněkud v jiném žánru než velké sbory Alou Vivat a Bendl a tím vhodně doplnil různorodost hudebního večera.