ČESKÁ TŘEBOVÁ – Tříkrálová sbírka v České Třebové byla ukončena koncertem v kostele sv. Jakuba. Vystoupil pěvecký sbor Gymnázia Česká Třebová pod vedením Kamily Pavlíkové a smíšený pěvecký sbor Bendl pod vedením Josefa Menšíka.

Úvodního slova se ujali římskokatolický kněz Miloš Kolovratník, starosta města Jaroslav Zedník a Iva Marková z Charity České republiky.

Jako první vystoupil gymnazijní sbor, který si připravil české, anglické a latinské písně. Byl to výběr, který zahrnoval tradiční koledy, například Sedí pantáta v podání nejmladších členů souboru, spirituál Hallelujah Anonym původem ze 17. století a z moderních to byla například  píseň z filmu  Harry Potter.

Poté vystoupil sbor Bendl, v jehož podání zazněla latinská píseň Jubilate Deo, české písně V půlnoční hodinu a Anděl Páně zvěstuje či spirituál Swing Low, Sweet chariot. Po celou dobu trvání koncertu bylo možné zapojit se do tříkrálové sbírky.

Podle předběžného sčítání se podařilo ve Farnosti Česká Třebová vybrat 368.309,- korun, ve Farnosti Ústí nad Orlicí 279.679,- korun a ve Farnosti Lanškroun 198.065,- korun.