ÚSTÍ NAD ORLICÍ – V rámci Týdne amatérského vzdělávání a kultury se v orlickoústecké Malé scéně konala již po třetí akce Všichni na jednom jevišti. Po čtyři dny se zde na pódiu vystřídala řada souborů a jednotlivců.

Diváci, kteří přišli od 25. do 28. května do Malé scény se mohli seznámit s některými místními soubory. “Bylo k vidění mnoho tanečních souborů a cvičících, počínaje Tai-či přes pohybovou školičku malých dětí až po C-Dance Evy Veverkové,” řekla pro OIK TV ředitelka Malé scény Lenka Janyšová.

Prvním vystupujícím byl DPS Čtyřlístek. Bylo jen škoda, že se na vystoupení dětí přišla podívat pouze hrstka diváků. “Děti se tím vůbec nenechali zaskočit tím, že tady bylo méně posluchačů, ale naopak ta odezva od těch posluchačů byla tak úžasná, že si myslím, že ty děti si to užily o to více,” řekla pro OIK TV sbormistryně DPS Čtyřlístek Lenka Lipenská.

Zpestřením kulturních vystoupení byla ukázka Tchaj-ťi. Jedná se o čínské bojové umění, které pěstuje řada lidí jako cvičení pro zdraví a zlepšení kvality života. “Uvítali jsme možnost zkusit si pro sebe a ukázat ostatním, že je to jedna z cest jak najít svůj vnitřní hlas, jak s ním pracovat a jak si tady pomoci v dnešním světě vyjít v harmonii a být v pohodě,” řekla pro OIK TV lektorka Tchaj-ťi Alena Šebková.

Dramatickou tvorbu zajistil studentský divadelní soubor při gymnáziu. Ten zahrál svoji novou hříčku Láskotoč, která vznikla na námět Kajnarovi básničky “Jak miluje Lenku” a  Wernischáž, což je divadelní koláž textů Ivana Wernische.