ČESKÁ TŘEBOVÁ – Na mimořádný koncert pozval své příznivce českotřebovský Kruh přátel hudby. Byl věnován sborovému zpěvu a po letech se v něm opět představil host českotřebovského sboru Bendl, zpěváci z italského Seregna.

Koncert se uskutečnil v předvečer Dne české státnosti a sál českotřebovského Kulturního centra opět zcela zaplnil. Předcházela tomu živá korespondence tak, aby mohly obě strany nacvičit společný repertoár. Tím byly v úvodu obě zpívané státní hymny v neobvyklém podání, kdy Italové zpívali českou a Češi italskou hymnu, a dále oba soubory zazpívali společně v průběhu koncertu. Domácí zpěváci se tentokrát v programu angažovali jen krátce, aby se více mohli projevit jejich italští přátelé. A tak téměř dvouhodinový koncert patřil většinou pouze jim.

V jednom případě se hostující představili také pod vedením svého dřívějšího sbormistra, který v češtině účastníkům připomněl dosavadní historii setkávání sborů. Také se vzpomínalo na již zemřelého organizátora první návštěvy v roce 1969, českotřebovského Oldřicha Tomeše, citací z jeho dopisu. Došlo také na předávání darů ze strany hostů. Celkem Italové ve městě pobyli pět dní a vystoupili také na koncertě v Přívratu.