ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Moliérovu hru Zdravý nemocný zařadil Vicena do svého repertoáru v roce 2009. Roli hlavního hrdiny se ujal Jan Štěpánský, který se zároveň stal režisérem. Premiéru měla hra v nedalekých Říčkách. Jen v samotném Ústí nad Orlicí se hrála čtyřikrát. Prosincová derniéra byla v pořadí padesátým představením této inscenace. Celkem ji vidělo okolo 6,5 tisíce lidí.

Do historie spolku se komedie o třech dějstvích s tancem a zpěvem, pojednávající o hypochondru Arganovi, který chce provdat svou dceru za syna lékaře jen proto, aby z toho sám měl prospěch, zapsala jako druhá nejhranější. Za dobu, co byla na repertoáru, došlo v několika rolích ke střídání herců. Kromě Milana Vandase, pro kterého byla role 4. lékaře zároveň rolí poslední, se během derniéry na jeviště vrátili všichni herci. Ti, co alternovali, si role rozdělili po jednotlivých dějstvích. S diváky i hrou se herci rozloučili společným zpíváním Když na jevišti ztichne hercův hlas.

Na prknech Roškotova divadla ji odzpívalo všech 24 aktivně účinkujících. Přesně naplánovaný scénář mělo i samotné loučení s hrou, ať už se jednalo o překvapení v podobě dobrovolného vstupného, občerstvení pro příchozí před začátkem představení i během přestávky, nebo o úvodní tanec cikánek ve foyeru divadla. Zcela neplánovaně se naopak dostalo veřejného uznání představiteli hlavního hrdiny. Těsně před rozhrnutím první opony ho dnes už sedmdesátiletý Jan Štěpánský převzal od zástupců Východočeského volného sdružení ochotníků za celoživotní práci a rozvoj ochotnického divadla v ČR. Roli Argana pak předvedl ve vynikající herecké formě.