ČESKÁ TŘEBOVÁ – S novou premiérou předstoupil před své příznivce v květnu divadelní soubor Hýbl. V českotřebovském Kulturním centru předvedl hru Otty Zelenky s názvem Košilka. Režisér Jiří Jireš do ní obsadil 9 herců a k premiéře ji připravoval 4,5 měsíce.

Původně se měla v hlavní roli představit Milena Asmanová. Překvapení pro diváky ale zhatila nemoc, a tak hlavní roli nastudovala Vlasta Kreuzová. Samotná komedie pak pojednává o tom, co všechno se může stát, když matka hledá své atraktivní a ovdovělé dceři ženicha a přizve si na pomoc nevlastního bratra, učitele penzistu ve výslužbě, a starší a neprůbojnou dceru Boženu.

A když přitom ještě objeví v hodinách schovanou kojeneckou košilku, rozjede přímo detektivní zápletku a o zábavu diváků je postaráno. Kdo nakonec kojeneckou košilku do hodin schoval a proč, neprozradíme, abychom nezkazili pointu příběhu těm, kteří novou hru DS Hýbl ještě neviděli. Kdo nestihl premiéru a dvě reprízy v květnu, dostane od divadelníků znovu šanci na podzim.