ÚSTÍ NAD ORLICÍ – V orlickoústeckém Roškotově divadle a Malé scéně se konal třetí ročník krajské postupové přehlídky amatérského činoherního a hudebního divadla. Po tři dny jste i vy měli možnost zhlédnout devět představení, ve kterých hrálo na 150 herců.

Každý den se jedno z představení uskutečnilo v Roškotově divadle a další dvě v Malé scéně. Jedním ze souborů, který se divákům představil na větší scéně byl Spolek divadelních ochotníků Diviš Žamberk s představením Herci jsou unaveni. V úvodu se skupina přátel sejde v domě u Norberta a jeho ženy Mariany. Ta by s nimi ráda oslavila získání role ve filmu, autonehoda její agentky ale celý večírek zkomplikuje.

Odborná porota měla možnost nominovat jednu z inscenací anebo doporučit libovolný počet z nich bez uvedení pořadí k výběru na celostátní přehlídky Divadelní piknik Volyně nebo Popelka Rakovník.

V Malé scéně se představil například Divadelní spolek Symposion z Třebechovic pod Orebem s představením Vono to pude aneb král Ubu pod režijní taktovkou Petra Hoffmanna.

Na Divadelní piknik ve Volyni byli nominováni třebechovičtí za inscenaci Vono to pude aneb král UBU a doporučeno bylo Divadlo Exil z Pardubic a jejich Domov můj.