LANŠKROUN – U lanškrounského zámku se ve dvou dnech konaly dvě různorodé akce. Byl to jeden z dvaceti koncertů v rámci čtvrtého ročníku hudební akce na hradech, zámcích a klášterech “Castle Tour” a “Den naděje”.

Letos na Castle Tour v Lanškrounských zámeckých zahradách zazněla moravská hudba. Jako první zahrál Folk Team. Na ně navázala kapela Pozdní sběr, která zahrála své hity i průřez novým CD. Zlatým hřebem večera byl Petr Bende a jeho band.

O den později ožil prostor u zámku znovu. Dnem naděje. “Je to vlastně celostátní setkání vážně nemocných dětí a hendikepovaných dětí, jejich rodin a veřejnosti,” vysvětlil Jiří Hučko, organizátor Dne naděje. V rámci odpoledního programu byly pro příchozí děti připraveny aktivity jako chození na chůdách z kyblíčků, nebo přemisťování kuliček pomocí brčka. Vystoupily také mažoretky. Následoval hudební program, jehož výtěžek ze vstupného by měl být věnován hendikepovaným dětem. Zahájily ho skupiny Manual, Regen a slovenská sestava Eufory. Pokračoval známý zpěvák Vilém Čok, který hrál s kapelou bypass. “Máme v repertoáru to co lidi znaj a to co lidi chtěj, jako je například Na Václavském Václaváku, Ó hory, ó hory, Holky rohypnolky, ale i nový věci, jako je Zbožnuju tvou buchtu,” jmenoval své hity zpěvák Vilém Čok, který tuto benefiční akci svým vystoupením uzavřel.