LANŠKROUN – Na 160 cyklistů ze šesti zemí jelo tento rok lanškrounský čtyřetapový závod “Regionem Orlicka”. Hned v první etapě policie řešila výtržníka a zasahovat musela také letecká záchranná služba.

Cyklisté z Německa, Belgie, Holandska, Polska, Slovenska a Česka jeli nejdříve takzvanou “Rudoltickou etapu”. Ta měřila 77 kilometrů a byla rozdělená do čtyř okruhů po místních obcích. Při třetím okruhu byl závod z důvodu hromadné nehody přerušen. Přivolána byla také letecká záchranná služba.

Po ošetření zraněných došlo ke znovuodstartování. Do cíle této etapy dojel jako první německý jezdec Leon Heinschke z týmu LV Brandenburg v čase 1 hodina 43 minut a 29 vteřin. Jeho jízdu hromadná nehoda nepoznamenala. Díky nehodě dojel jako druhý Kryštof Solař z týmu Expres CZ – Scott Team Kolín. Jako třetí v pořadí tuto trať zdolal Marek Dolníček z týmu TJ Favorit Brno.

V další dny se ještě jela časovka jednotlivců, Královská etapa a závěrečná etapa. První pozici v celém závodu nakonec vybojoval německý jezdec Juri Hollman hájící barvy týmu LV Brandenburg. Stříbrnou pozici obsadil Leon Heinschke, rovněž z týmu LV Brandenburg, který zároveň obhájil svůj loňský titul krále hor. Na bronzové pozici se umístil český jezdec Petr Klabouch z Velo Club Cirkl České Budějovice. Nejlepším prvoročákem se stal Erik Vater ze stáje LV Brandenburg. Dobrá zpráva je, že zraněný závodník je bez vážnějších následků.