foto: Policie ČR

ORLICKOÚSTECKO – V polovině tohoto týdne se na železničním přejezdu v Letohradě střetla vlaková souprava s osobním vozidlem.

Osmašedesátiletá místní řidička osobního vozidla značky Toyota Yaris pravděpodobně nerespektovala 19. července 2017 krátce před desátou hodinou dopoledne dvě přerušovaně červeně svítící světla výstražného znamení před železničním přejezdem nacházejícím se v blízkosti čističky odpadních vod. Při průjezdu vozu přes koleje narazil osobní vlak mířící z Letohradu dále do železniční stanice Ústí nad Orlicí do zadní části toyoty. Vozidlo tímto nárazem odmrštil na travnatou plochu vedle komunikace. Střet si vyžádal zranění řidičky. Nehodou mohl být zraněn někdo z jednatřiceti cestujících ve vlaku, který se nám dosud nepřihlásil. Touto cestou bychom chtěli případné zraněné cestující vyzvat, pokud jste v důsledku střetu vlaku s autem utrpěli zranění, oznamte nám tuto skutečnost na telefonním čísle 974 580 321.

Škoda na dopravních prostředcích je prozatím vyčíslena na 80 tisíc korun. Doprava byla v místě na jeden a půl hodiny zcela uzavřena. Událost jsme kvalifikovali jako přečin obecné ohrožení z nedbalosti.

por. Bc. Lenka Vilímková
tisková mluvčí