ČESKÁ TŘEBOVÁ – Opět po roce hostila Česká Třebová jeden z největších volejbalových kempů v České republice. Zúčastnit se ho mohl kdokoli. Ujít si ho nenechal ani Lukáš Vašina, který s reprezentací České republiky před nedávnem vybojoval zlato na mistrovství Evropy v kategorii U19.

Mezinárodní volejbalový kemp letos absolvovalo více než sto hráčů z Česka, Slovenska a Polska. Cílem trenérů bylo je zdokonalit hravou formou. Počet zájemců byl sice omezen, věk ale ne. “Máme tady nejstaršího účastníka ročník 46, 1946 abych byl přesnější a nejmladší účastník tady je ročník 2007,” uvedl hlavní metodik Lubomír Vašina.

Kemp přilákal hráče méně zkušené, i hráče ostřílené. Přijel sem také Lukáš Vašina, který s českou reprezentací před nedávnem vybojoval zlato na mistrovství Evropy v kategorii U19.

Vše probíhalo pod dohledem zkušených trenérů. “Bývalí trenéři reprezentací, současní trenéři reprezentací, jsou tady trenéři z Rakouska, jsou tady trenéři z Česka, máme tady trenéry dva z polské plus ligy z nejvyšší soutěže,” jmenoval Lobomír Vašina. Letní setkání bylo doplněno také o volejbalové turnaje.