ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Jedenáct bikerů z několika evropských zemí se sjelo do Ústí nad Orlicí. Tam je do bike parku přilákala FFT slope stylová soutěž, tedy soutěž v akrobacii na kolech.

Letošní devátý ročník slopestylového závodu poznamenal déšť, kvůli kterému byla akce z bezpečnostních důvodů o dvě hodiny odložena. Bylo totiž potřeba trať vysušit. Jak pomocí molitanů, tak hořáku. Poté došlo ke sloučení kvalifikace a finále. Na start soutěže se postavilo 11 bikerů z Česka, Polska, Rakouska a Ruska. Každý z nich absolvoval tři závodní jízdy.

Při hodnocení nehrála roli rychlost, ale kombinace triků. “Hodnotíme kvalitu a provedení toho triku, musí to bejt čistý jak odraz, tak dopad, tak ten trik provedení, aby to nebylo nějaký sekaný a ten kluk měl patřičnou výšku,” popsal způsob hodnocení pořadatel soutěže Michal Moravec. Nejlepší hodnocení získal český biker Jakub Hejl, který obsadil první příčku, druhý byl Petr Andreev z Ruska a třetí pozici získal Jakub Sidzina z Polska. Orlickoústecký jezdec Aleš Dryml skončil desátý.