ČESKÁ TŘEBOVÁ –  V letních měsících je Česká Třebová stejně jako mnoho jiných míst po celé republice dějištěm mnoha rekonstrukcí. Dělníky řidiči nyní vídají i okolo hlavního silničního tahu I/14.

Začaly totiž dlouho očekávané opravy okolo této dopravní tepny. Naplánována je například rekonstrukce chodníků nebo kompletní výměna veřejného osvětlení. Položen měl být také nový tzv. bezhlučný povrch silnice I/14, po které denně projedou tisíce aut. Zástupci zainteresovaných stran několikrát jednali o časovém harmonogramu prací, nakonec se tento rok ale dít nic nebude. “Oprava byla odložena z důvodu, že město Česká Třebová vysoutěžilo opravu chodníků, které se musí udělat dříve, než tam začneme opravovat vozovku. Z toho důvodu se rekonstrukce vozovky odkládá na červen 2018,” řekla tisková mluvčí ŘSD ČR Nina Ledvinová.

Konkrétně se mělo jednat o úsek od světelné křižovatky po autosalon ve směru na Ústí nad Orlicí. V plánu je ale i druhá etapa od křižovatky směrem na Třebovici. “První etapa bude trvat zhruba 3 měsíce, druhou etapu projektujeme a předpokládáme zahájení červnu 2019,” sdělila tisková mluvčí ŘSD ČR Nina Ledvinová.

Následující léta se tak řidiči v České Třebové budou muset obrnit trpělivostí.