ČESKÁ TŘEBOVÁ – “Na kole dětem” takový je název veřejné cyklotour na podporu dětí s onkologickým onemocněním. V jejím čele jede mistr světa v jízdě na velocipedu Josef Zimovčák. Peloton bude dva dny projíždět našim regionem.

Pátá etapa, která se jede v pondělí pátého května, vede mimo jiné přes Ústí nad Orlicí, Litomyšl a zastaví se kolem 17:00 hodiny na Starém náměstí v České Třebové. “Před dojezdem a po dojezdu by tady měl být připraven kulturní program z counry kapel. V rámci potom příjezdu toho pelotonu bychom měli předávat šek panu Zimovčákovi,” uvedl starosta České Třebové Jaroslav Zedník. “Děti tam připraví nějaký program a tam ti lidé můžou se o tom projektu dozvědět nejvíce. Dostávají materiály, letáky, můžou si zakoupit tričko, náramek a samozřejmě je i transparentní účet,” objasnil možnosti seznámení a zapojení se do nadačního projektu Josef Zimovčák, vedoucí pelotonu “Na kole dětem”. Peníze jsou určeny na rekondiční pobyty dětí, které absolvovaly onkologickou léčbu. Zapojit se můžete příspěvkem nebo také jízdou v pelotonu se známými osobnostmi.

Z českotřebovského Starého náměstí budou cyklisté pokračovat v úterý v 8:00 hodin ráno. Letošní osmý ročník této akce s sebou přinesl novinku v podobě zvonů pro města v cíli jednotlivých etap. Jeden zvon, který cyklisté vezou od začátku trasy až do jejího konce bude na závěr vydražen. Peníze poputují ve prospěch této charity.