ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Osmnáctý ročník celoměstské orlickoústecké slavnosti Město v pohybu – týden dobré pohody skončil. Nabídl 23 sportovních klání, jedno odpoledne plné soutěží pro celou rodinu a pestrý kulturní program.

V pátek se v rámci týdne dobré pohody konaly poslední sportovní aktivity. Na umělé trávě ve všesportovním areálu probíhal fotbalový turnaj mladších žáků a v tělocvičně ZŠ Třebovská se soutěžilo ve šplhu. Hlavní program zajistila Hudba Praha Band. Na ně pak navázalo pražské rockové trio Doctor Victor, který byl před rokem předskokanem na koncertu AC/DC. Páteční program pak uzavírala kapela čtyř rockerů z Jablonné nad Orlicí The Complications.

V sobotu se sice nesportovalo, zato bylo na programu vyhodnocování vítězů sportovních aktivit čtvrtého a pátého dne. Poté následoval hudební program v podání skupiny Ponny Expres, kapely B6BBO z partnerského města Berlín Neuköln, hlavní program pak otevřela skupina Dum Doobie Doobie Band. Na ně navázala Adele Tribute, která zahrála hity britské zpěvačky Adele, jako například Hello. Město v pohybu uzavřel Ondřej Havelka a jeho Melody Makers se swingovým vystoupením.

Celou akci pak završil několika minutový ohňostroj, který tak udělal pomyslnou tečku za touto celotýdenní slavností.