ČESKÁ TŘEBOVÁ – Na antukových kurtech Na Skále v České Třebové se konala Velká cena České Třebové 2017 ve volejbalu. Utkalo se tam patnáct družstev z celé České republiky a jedno ze Slovenska.

Na venkovních kurtech u tělocvičny Na Skále se konal dvoudenní turnaj juniorek ve volejbalu, který pořádal místní Sokol. “Pozvaný máme hosty ze Slovenska družstvo Trnavy, takže ti přijeli k nám z největší vzdálenosti. Je tady 16 družstev, je to výběr, dá se říct těch nejlepších družstev České republiky, co se týká juniorek,” upřesnila Markéta Bělková Jelínková, místostarostka TJ Sokol Česká Třebová.

Turnaje se zúčastnil se také obhájce loňského vítězství z Trutnova. “Bude to těžší než loni, protože nejlepší hráčka nám odešla, reprezentantka, ale zkusíme ji nahradit a zkusíme se porvat o další vítězství,” uvedl trenér TJ Lokomotiva Trutnov Jiří Hauf.

Samotná hra byla rozdělena na čtyři části. V základních, čtvrtfinálových a semifinálových kolech, týmy vždy odehrály dva sety do 25 bodů. “Samozřejmě každá hra může skončit remízou a tak abysme rozdělili ty družstva správně, tak ten, kdo si vybojuje ten poslední set, tak vyhrává,” doplnila Markéta Bělková Jelínková. V závěru, kdy se rozhodovalo o pořadí v turnaji se pak hrály dva sety a v případě remízy rozhodující tie break.

Loňskému vítězi se obhájit nepodařilo. V tomto ročníku turnaje skončil na třináctém místě. Zlato tentokrát vybojovaly volejbalistky KTCM Vysočina. Na stříbrné pozici se umístily hráčky Dukly Liberec a na bronzovém místě družstvo z Frýdku Místku. Česká Třebová si vedla dobře v základním kole, ve čtvrtfinále porazila tým Španielka Brno, ale zaostala v semifinále. V závěrečné části pak hrála o sedmé nebo osmé místo a po porážce Ostravského družstva skončila sedmá.