ČESKÁ TŘEBOVÁ –  Česká Třebová hostila Festival mladého amatérského divadla. Malá scéna a Kulturní centrum byly po čtyři dny dějištěm přehlídky některých amatérských souborů, které zůstaly před branami postupu do hlavního programu Divadelního pikniku Volyně, resp. Jiráskova Hronova.

Prvním, co bylo možné v rámci této přehlídky amatérských souborů vidět, byla inscenace Poručík z Inishmoru v podání Divadla Jesličky Josefa Tejkla Hradec Králové v Malé scéně. Režíroval ho ředitel Kulturního centra Česká Třebová Josef Kopecký.

V Kulturním centru mohli diváci například zhlédnout, tentokrát netradičně přímo na pódiu představení nazvané Dýchej od Královské divadelní společnosti EFFRENATA ze Žďáru nad Sázavou. Režie se ujala Jana Mifková.

Jedním z představení v Malé scéně bylo PŮLDRUHÉ HODINY ZPOŽDĚNÍ v podaní Divadelního souboru  Dům kultury Střelnice Rumburk. Festival uzavřelo Divadlo Exil Pardubice a jejich Domov můj

Každý zúčastněný soubor nominoval svého delegáta, který musel být přítomen po celou dobu přehlídky a v jejím závěru hlasoval o cenách. V celkovém hodnocení bodovalo Divadlo Exil Pardubice s inscenací Racek, která byla vyhodnocena jako nejlepší. Z téže inscenace si odnesli ocenění za nejlepší výkony také Naďa Kubínková a Alexandr Andrejs. U diváků uspěl Divadelní soubor Vicena z Ústí nad Orlicí s představením Naši Naši Furianti.