ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Druhá etapa rekonstrukce ulice Čs. armády v Ústí nad Orlicí je u konce. Úsek od křižovatky u dětské polikliniky po odbočku do nemocnice by měl byt v dohledné době opět průjezdný.

Stavební práce v rámci druhé etapy již finišují. V průběhu stavebních prací prý nenastaly žádné velké komplikace, řešily se pouze běžné problémy s projektovou dokumentací. V celé ulici, od křižovatky u bubeníka až po nemocnici došlo k podstatným změnám. “Byl zde vytvořen jednak přechodový ostrůvek, byl zde vytvořen prostorový retardér, což znamená směrový retardér, tak aby komunikace bránila řidičům v té rychlé jízdě, došlo k rozšíření chodníků, došlo k vytvoření parkovacích míst,” řekl starosta města Petr Hájek.

Při této stavbě se město obešlo bez dotací. “Financování proběhlo celé z rozpočtu města, částka dosáhla téměř 13 milionu korun, ale byly to finanční prostředky, které vzešly z výběrového řízení  a byly samozřejmě alokovány v rozpočtu města Ústí nad Orlicí,” sdělil starosta města Petr Hájek.

Uzavírka by prý měla skončit dokonce dříve, než bylo plánováno a to již 29. května.