Na fotografii z leva nahoře: Robert Vovk, Dan Jaško, Petr Kaška, Ondřej Unzeitig, trenér Marko Olejár. Z leva dole Adam Olejár, Matěj Fric, Láďa Loužil, Petr Šlapal. Na fotografii chybí Jiří Jirásek, Martin Vitásek

ČESKÁ TŘEBOVÁ / PARDUBICE – Poslední kolo krajského přeboru starších žáků ve volejbale bylo odehráno v pardubické sokolovně v neděli 19. března 2017.

Již před turnajem bylo víceméně o pořadí jednotlivých družstev rozhodnuto a pouze zázrak či opakované zaváhaní některého z účastníků by znamenalo zásadní změnu v celkovém pořadí.

No, a jak to nakonec dopadlo?

Pro českotřebovské výborně. Již počtvrté v řadě ziskem titulu Přeborníka kraje v této kategorii a myslím si, že i tentokráte oprávněně. Protože i když se v průběhu sezóny vyskytly zdravotní problémy či zranění u některých hráčů základní sestavy, tak i v zastoupení s chlapci z mladších žáků jsme neprohráli ani jedno utkání. Za celou sezónu jsme ztratili pouze jeden set a jeden jediný bod a suverénně s 11-ti bodovým náskokem KP vyhráli před Svitavami A. A jak již bylo v začátku článku uvedeno, že pořadí KP bylo jasné, tak dostali příležitost zahrát si i náhradníci z lavičky a zapojili se s chutí. Odehráli pěkná, ale hlavně vítězná utkání, nic nepokazili, zkusili si nové věci a svým odpovědným přístupem přispěli nemalou měrou k zisku titulu.

Kluci tak po bronzu z Českého poháru, který znamená přímý postup do finálové části Mistrovství republiky, vyhráli suverénně i nejvyšší krajskou soutěž.

Poděkování za úspěšnou reprezentaci oddílu TJ Sokol Česká Třebová II a města Česká Třebová patří hráčům: O. Unzeitigovi, A. Olejárovi, D. Jaškovi, J. Jiráskovi, R. Vovkovi, P. Kaškovi, M. Fricovi, P. Šlapalovi a L. Loužilovi, trenér: MUDr. Marko Olejár

Lubomír Vašina