ČESKÁ TŘEBOVÁ – V České Třebové má již letos začít vyrůstat v tenisovém areálu Za Vodou nová celoroční hala. Stavba bude financována z rozpočtů města pro rok 2017 a 2018.

Dosud se používala pro zimní období nafukovací tenisová hala. Ta už ale není v ideálním technickém stavu, a proto se před dvěma lety začalo s přípravou nové celoroční. “V roce 2016 jsme žádali na ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy o dotaci, ta dotace nedopadla, ani to nevypadalo, že by sme měli být úspěšní v následujících letech,” řekl k dřívějšímu vývoji starosta města Jaroslav Zedník.

Stavět se proto bude pouze z rozpočtu města. Zastupitelstvo schválilo na svém jednání, které se konalo letos 20. února, předpokládané investičními náklady ve výši dvacet dva a půl miliónu, z rozpočtů pro rok 2017a 2018. “V letošním roku jsme dali částku cca 9,5 milionu korun, uvidíme, jaká cena vypadne z výběrového řízení, dokončení stavby a dofinancování počítáme začátek roku 2018” upřesnil financování Jaroslav Zedník.

“Příprava stavby tenisové haly je teď ve fázi probíhajícího výběrového řízení na dodavatele stavby, tam nabídky budou podány 10. května, potom tedy nastane vyhodnocení,” uvedl Karel Švercl z Odboru rozvoje města a investic. Potom poběží patnácti denní odvolací lhůta. Hala s ocelovou konstrukcí by měla být podle projektové dokumentace postavena nad současnými tenisovými kurty č. 5 a 6, a také nad přilehlou zatravněnou plochou. “Předpokládáme, že pokud nenastanou problémy, že bychom stavbu mohli zahájit koncem prvního pololetí,” dodal Karel Švercl. Po dostavění stavby budou mít tenisté k dispozici o jeden kurt více, než jich mají v současné době.