ČESKÁ TŘEBOVÁ – V českotřebovském skiareálu Peklák v tomto roce vyroste multifunkční adrenalinová věž. Podle původního plánu měla být ve spodní části sjezdovky. Nakonec má stát na jejím vrcholu.

Původně měla být stavba adrenalinové zahájena v loňském roce a letos měla být dokončena. Došlo však nejen k posunu v časovém horizontu ale i k posunutí v prostoru Pekláku. “Jsme museli původní územní řízení zastavit kvůli nesouhlasu účastníků řízení a stavbu jsme museli přemístit do horní části sjezdovky. Takže v současné době probíhá nové územní řízení na umístění stavby,” vysvětlil důvod posunu Karel Švercl z Odboru rozvoje města a investic.

Pardubický kraj již v loňském roce kladně posoudil žádost o dotaci stavby. “Dostali jsme na to dotaci necelý milion korun, zbytek finančních prostředků, cca 3,5 milionu korun bude financovat město Česká Třebová,” řekl k finanční stránce starosta města Jaroslav Zedník. “Předpokládáme, že bychom někdy v letních měsících tu stavbu zahájili, a ta stavba musí být letos dokončena,” doplnil Karel Švercl.

Projekt počítá s šestnácti metrovou dřevěnou věží. Zájemci na ní budou moci provozovat řadu aktivit. Například zde bude velká houpačka a lezecká stěna. Po zrušení lanového parku tak bude počet nabízených aktivit opět širší. Na věži budou moci různé aktivity provozovat děti i dospělí.