LANŠKROUN – Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Lanškroun hostilo další pokračování projektu Technohrátky. Žáci základních škol si tentokrát vyzkoušeli vytvoření maškarního účesu, výrobu lžíce na obouvání nebo ovládání robotického vozítka.

V úvodu se všichni účastníci sešli v tělocvičně, kde byli seznámeni s průběhem dne. Proti organizátorům akce a dalším hostům sedělo 161 žáků z jedenácti základních škol z Orlickoústecka a Svitavska, které čekala soutěž manuálních činností a vědomostní kvíz. Poprvé se do projektu také zapojily „domácí“ Základní školy Dobrovského a Smetanova. Jediná dívka v dvanáctičlenné výpravě ze Základní školy z Dolní Čermné Sandra Muchová se stala také sedmitisící návštěvnicí tohoto projektu.

Program probíhal na dvou místech, v Sokolské a Lidické ulici. V té první jmenované se žáci na čtyřech pracovištích seznámili s obory elektromechanik pro stroje a zařízení, nástrojař a mechanik elektrotechnik.

V Lidické ulici byly připraveny opět čtyři zastávky, konkrétně se jednalo o službové obory kadeřnice, kosmetička a knihař. Soutěž manuálních činností vyhráli a první ovocný dort si odvezli žáci Základní školy Králíky. Ve vědomostním kvízu dominovali vyslanci spojeného výběru dvou Základních škol z Moravské Třebové – Palackého a Čs. armády a získali tak druhý ovocný dort.