ČESKÁ TŘEBOVÁ – Českotřebovský zimní stadion hostil letošní první finálový zápas Krajské hokejové ligy. Soupeřem domácím Kohoutům byla HC Světlá nad Sázavou, která již po úvodních čtyřech minutách vedla 0:3. Ve druhém dějství domácí snížili na 1:3 a hosté neproměnili trestné střílení.

Úvodní buly třetí třetiny, které sledovalo 931 diváků, vyhráli domácí v bílých dresech a ohrozit hostujícího gólmana se hned zkraje pokusil Robert Krejnus. Vzápětí byl vyloučen Vondráček a posléze i Krejnus a hosté získali významnou početní výhodu, kterou ale gólově nevyužili. Po střetu českotřebovského Lesáka s Pavlem Blažkem následovalo krátké ošetření a vyčištění hrací plochy. Domácí si moc šancí nevypracovali a tlačili spíše hosté, jednu z jejich příležitostí neproměnil Jaroslav Žák.

Ke konci zápasu se Kohoutům podařilo gólově prosadit. V čase 56:31 po nahrávce Borucha vstřelil branku Michael Schejbal a snížil tak na 2:3. Netrvalo dlouho a do velké šance se dostal Pavel Kavalír, který ale neproměnil. Radim Křišťan vyfasoval dvě minuty za vysokou hůl a domácí trenér Jindřich odvolal brankáře Nimmerrichtera. Kohouti tak měli minutu a devatenáct vteřin výhodu dvou hráčů v poli. Českotřebovští se ani v početní výhodě neprosadili a zápas skončil 2:3. Výhru svého týmu hostující hráči slavili s početným fanklubem, který na zápas dorazil. Druhý zápas finálové série sehrají oba celky ve středu 15. března od 19 hod ve Světlé nad Sázavou a třetí střetnutí je naplánováno na neděli 19. března.