ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Utkání fotbalové Divize C mezi TJ Jiskrou Ústí nad Orlicí a TJ Sokolem Živanice se málem nekonalo. Hřiště bylo zcela podmáčené. Na atletické části stadionu naštěstí panovaly o něco lepší podmínky. V prvním poločase se podařilo domácím dát dva góly. Hosté neskórovali.

Živanice v modrém si hned v první půlminutě druhého poločasu vybudovaly nadějnou šanci. Další slibná příležitost na straně obou družstev na sebe ale nechala poměrně dlouho čekat. Jiskra se dostala do zajímavé situace v 52. minutě. Vaňous ale svou střelu neproměnil. V zápětí se míče zmocnili Živaničtí, kteří v průběhu několika minut útočili dvakrát. To si domácí nenechali dlouho líbit. Vaňous oplácel a cílil přímo na brankáře. Jen málo ke skórování chybělo také společné akci Smejkala a Kukly. Živaničtí zúročili svou snahu v 70. minutě, kdy po centru do vápna skóroval Ujec. Změnil stav utkání na 2:1. Po faulu hostí rozehrávali domácí standardní situaci. Tu Langer zahrál na vzdálenější tyč. Další šance se pak nepodařila proměnit ani Kuklovi, kterou mu zmařil svým zákrokem brankář. Dalo by se říci, že zbylé minuty už pak měly ve svých rukou hosté. Ti se pokusili hned několikrát skórovat. “Nakonec dva góly, vítězství a euforie v kabině, první místo v Divizi C, takže paráda,” popsal OIK TV radost z výsledku kapitán Jiskry Zdeněk Vaňous.

Hosté se k výsledku, který skončil pro Jiskru vítězstvím 2:1 odmítli vyjádřit. Utkání 17. kola Divize C přihlíželo i přes nepříznivé počasí 220 diváků.