ilustrační foto PČR

ORLICKOÚSTECKO – Policisté z Oddělení hlídkové služby v Ústí nad Orlicí zasahovali v noci na čtvrtek 2. března 2017 proti nezodpovědnému řidiči na jedné z orlickoústeckých ulic.

Večer prvního březnového dne kontrolovali poblíž centra města jednatřicetiletého řidiče osobního vozidla. Součástí silniční kontroly byl i test na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl u řidiče pozitivní na látku Cannabis. Po zjištění této skutečnosti muže vyzvali, aby se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve, což odmítl. Na místě mu ze zákona zadrželi řidičský průkaz a další jízdu vozem zakázali.

Policisté dále vykonávající hlídkovou činnost nevěřili o půl páté ráno (2. března 2017) svým očím, když viděli stejného řidiče řídit stejné auto na silnici ulice Královéhradecká v Ústí nad Orlicí. Muž jedoucí od obce Libchavy pokračoval dál v jízdě po ulici Cihlářská, na ulici Letohradskou, nerespektoval výzvu policejní hlídky k zastavení vozidla, kterou dávala za použití světelného a zvukového výstražného znamení doplněnou nápisem „STOP POLICIE“ a následně se snažil z vozidla utéct. Daleko však nedoběhl, na ulici Heranova byl za použití donucovacích prostředků zajištěn. Výzvu na provedení dechové zkoušky na přítomnost alkoholu v dechu spolu s testem na návykové látky v těle po zajištění odmítl. Odmítavý postoj měl i k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu. Policisté ho po provedení všech nezbytných úkonů propustili.

Nyní bude za přestupek čelit trestu od příslušného správního orgánu, který mu může udělit pokutu v rozmezí 25 000 – 50 000 korun a zákaz řízení na jeden až dva roky.

por. Bc. Lenka Vilímková
tisková mluvčí