ČESKÁ TŘEBOVÁ –  Zimní stadion v České Třebové hostil výjimečný duel. Na programu byl pátý finálový zápas Krajské hokejové ligy mezi domácími Kohouty a hosty ze Světlé nad Sázavou, poslední utkání této sezóny, po kterém následovalo předání medailí a poháru pro vítěze soutěže.

Úvodní buly vyhráli domácí hráči v bílých dresech, kteří zahrozili hned v úvodu. Schejbal ale svou šanci neproměnil. Z následného protiútoku se mohli do vedení dostat hosté, kotouč v brance ale neskončil. V čase 8:39 se mohli hráči Světlé se svými fanoušky již radovat, spolupráce Žáka a Křisťana skončila gólem. 0:1 Netrvalo ani dvě minuty a brankář Nimmerrichter lovil puk ze sítě podruhé. Doležal zvýšil na 0:2.

Druhá třetina přinesla opět šance obou celků. Zatímco, hostující Žák seděl na trestné lavici, českotřebovský Kavalír nastřelil tyčku. Na druhé straně nevyužil příležitost navýšit vedení Křišťan. Domácí fanoušci se dočkali v 35. minutě zápasu, kdy se střelecky prosadil Fúzik. 1:2. Následně si gólman Zvolánek vyžádal krátké ošetření.

Třetí dějství již přineslo více šancí Světlé nad Sázavou. Přesně v polovině poslední třetiny domácí obránci neuhlídali Žáka a ten zvýšil již na 1:3. V samotném závěru utkání se Kohouti tlačili k bráně soupeře, úspěšní však nebyli a třináct vteřin před koncem pečetil gólem do prázdné brány na konečných 1:4 Křišťan.

Kohouti se v letošním ročníku Krajské ligy ledního hokeje umístili na druhém místě a z rukou Vladimíra Martince, starosty města Jaroslava Zedníka a zástupců sponzorů si převzali medaile a pohár. Vítězem se stal tým HC Světlá nad Sázavou, poslední pátý finálový zápas vidělo na stadionu rekordních 1316 diváků.

Oslavy zisku titulu probíhaly dlouho do noci, již na ledě ale zcela bez úhony nepřežil pohár pro vítěze.