ČESKÁ TŘEBOVÁ – Úvodní kolo jarní části krajského fotbalového přeboru zavedlo na českotřebovský stadion na souboj s domácími tým z Poličky. Po neproměněné penaltě hostů již v třetí minutě zápasu a brankách domácího Zahálky a hostujícího Anderleho vstupovali soupeři do druhého poločasu za stavu 1:1.

Výkopu do druhého poločasu se ujali domácí českotřebovští hráči v modrých dresech, kteří si hned zkraje vypracovali několik menších příležitostí. Z vápna vypálil na hostujícího gólmana Slaného domácí kapitán Zahálka a o minutu později se na druhé straně dostal k přímému kopu Tomáš Jílek. Do jeho střely se ale položil Filip Grepl a stav utkání zůstával stále nezměněn. Jasnou příležitostí změnit skóre pohrdl domácí Novotný, který z dorážky spálil tutovku. Gól přinesla až 64. minuta, kdy se po rohu prosadil hostující Mbah Tochukwu. 1:2.

V 76. minutě domácí trenér Pražák ve snaze oživit hru uskutečnil hned dvojité střídání a na hřiště poslal Fučíka s Bohunkem. O minutu později dostal Zahálka možnost ohrozit branku z přímého kopu, brankář ale pokus vyboxoval. Snaha domácích o vstřelení vyrovnávací branky ale nevyšla na prázdno. Tři minuty před koncem utkání se výstavní trefou prosadil Filip Grepl. 2:2

Po devadesáti minutách tak přišli na řadu penalty. Prvního kopu se ujal domácí Vojtěch Novotný a střelou k tyči nedal gólmanovi moc šancí. Následujících pět exekutorů volilo prakticky stejné místo soupeřovi branky a stav byl vyrovnaný 3:3. Českotřebovský Urbanec ale na rozdíl od svých kolegů nepálil k tyči ale do tyče a zanedlouho penaltový rozstřel ukončil hostující kapitán Mirek Stejskal. 4:5 Domácí si tak připsali do tabulky jeden bod a po 16. kole jsou na sedmém místě. Jedenáctou pozici obsadila Polička, která si z tohoto zápasu přivezla dva body.

Další zápas sehrají fotbalisté České Třebové v neděli 19. března od 14:30 v Moravanech.