ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Prázdniny mimo školu? Pro většinu žáků základních škol samozřejmost, která ale nemusí nutně platit. A navíc může být i obohacující. Plných pět dnů zábavy i poučení nabídne žákům základních škol v polovině července Střední škola uměleckoprůmyslová Ústí nad Orlicí.

Přihlaste se do konce května!

Prázdninový tábor s podtitulem Setkání s technikou a přírodními vědami pořádala „umprumka“ poprvé v létě 2014. I díky podpoře z projektu Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Pardubickém kraji o něj byl značný zájem, který se, také díky podpoře sociálních partnerů školy, podařilo udržet i do dalších let. Letošní setkání má pořadové číslo 4 a jeho termín byl stanoven v rozmezí 10. – 14. července. Rodiče mohou už nyní využít jednoduchou elektronickou přihlášku, soustředění je určeno pro žáky základních škol od 10 let věku. „I letos se nám podařilo udržet pro zájemce výhodné podmínky. Část nákladů jde totiž na vrub našich partnerských firem. Pouhá tisícikoruna příspěvku účastníka pokrývá zejména stravování a pitný režim,“ vysvětluje ředitel SŠUP Zdeněk Rössler.

Dvě hlavní témata, tři náhradní

Každý ze zájemců by měl do přihlášky uvést dvě hlavní z deseti nabízených témat, tento systém použili na umprumce i v minulých letech. Nově přibyla možnost zapsat tři náhradní bloky. „Dle zájmu jednotlivých účastníků a podle pořadí došlých přihlášek se pokusíme uspokojit každého účastníka tak, aby absolvoval alespoň jedno téma ze skupiny základních a jedno téma z náhradních,“ ubezpečuje Zdeněk Rössler.

Prázdninové Setkání s technikou a přírodními vědami obohatí tradičně také oddechové bloky se sportovní a zájmovou tématikou. Chybět by neměly ani exkurze ve firmách, které se na finančním a materiálním zajištění tábora podílejí.

Mgr. Jan Pokorný

[wzslider autoplay=“true“]