ČESKÁ TŘEBOVÁ – Ve dvacátém druhém kole oblastního přeboru mužů v basketbalu hostilo družstvo České Třebové v tělocvičně Na Skále tým z Týniště nad Orlicí. Českotřebovský favorit v červenožlutém, okupující přední příčky tabulky, se utkal s týmem, který je naopak na posledním místě. Basketbalisté z Týniště však překvapili. Oba týmy hrály do poloviny první čtvrtiny zcela vyrovnaně. Domácím se pak podařilo zakončit úvodní část s pouze sedmibodovým náskokem 22:15.

Ani druhá čtvrtina nedala tušit, že hraje lídr proti outsiderovi. Vždyť hosté nastartovali druhou část tříbodovým košem a za celou desetiminutovku se podařilo domácím navýšit na pouze desetibodový náskok 39:29.

Teprve ve třetí čtvrtině se ukázalo, kdo je v tělocvičně Na Skále doma. Českotřebovští začali projevovat svou převahu. Kromě trestných hodů dávali sice jen dvoubodové koše, ale dařilo se jim kontrolovat hru. Tak po třetí čtvrtině navýšili náskok na 65:38.

Hosté v poslední části v podstatě vůbec nezískali míč a za celou dobu uhráli jen sedm bodů. Zato domácí suverénně přidali další třicítku a zvítězili tak s více než dvojnásobným počtem bodů 95:45.

Českotřebovští basketbalisté se tak nadále drží na čelních příčkách a hosté z Týniště setrvávají na konci tabulky.