ORLICKOÚSTECKO –  Ani v loňském roce se řidičům na silnicích na Orlickoústecku bohužel nevyhnuly dopravní nehody. Těch bohužel opět meziročně přibylo.

Pohled do policejních statistik prozrazuje, že nehod bylo v porovnání s rokem 2015 o 23 více. “Loňský rok jsme na celém Orlickoústecku řešili celkem 1044 dopravních nehod, z tohoto počtu bylo 10 dopravních nehod, při kterých účastníci silničního provozu utrpěli smrtelná zranění,” řekla tisková mluvčí PČR Ústí nad Orlicí Lenka Vilímková.

Zraněno bylo 62 osob těžce, 360 lehce a hmotná škoda byla vyčíslena na více jak 46 a půl milionu korun. “Nejčastější příčinou dopravních nehod bývá nesprávný způsob jízdy, dále nepřiměřená rychlost řidičů a také nedání přednosti v jízdě,” sdělila tisková mluvčí PČR Ústí nad Orlicí Lenka Vilímková.

V 83 případech byli účastníky nehody také cyklisté, což je o 14 méně než v roce 2015. Větší počet nehod naopak policisté zaznamenali u střetů se zvěří, celkem se jednalo o 164 událostí, což je o 20 více. Pod vlivem alkoholu se na cesty vydalo 55 řidičů motorových vozidel, 20 řidičů nemotorových a dva chodci. Na internetu je možné do konce února upozornit na úseky, ve kterých řidiči nerespektují maximální povolenou rychlost. “Na našich webových stránkách je zveřejněn odkaz, kam mohou diváci zaznamenat místa, která považují za riziková,” řekla tisková mluvčí PČR Ústí nad Orlicí Lenka Vilímková.

Informace budou vyhodnoceny a 19. dubna proběhne v rámci celé Evropy dopravně bezpečnostní akce zaměřená na kontrolu rychlosti vozidel.