170206_RIDICI SE NA ORLICKOUSTECKU CINILI
foto: PČR, DN Jablonném nad Orlicí

ORLICKOÚSTECKO – V pátek 3. února 2017 v době od 9:00 – 9:45 hodin mělo dojít v Ústí nad Orlicí v blízkosti dětské polikliniky ke střetu dosud nezjištěného vozidla, řízeného neznámým řidičem se zaparkovaným osobním vozidlem značky Fiat Stilo. Neznámý řidič nezjištěného vozidla zřejmě poškodil levý bok fiatu a z místa ujel, aniž by věc oznámil. Při dopravní nehodě došlo k hmotné škodě na nabouraném autě ve výši 5 tisíc korun. Po řidiči pátráme.

Rovněž pátráme po neznámém pachateli, který od pátka 3. února 2017 19:30 hodin do soboty 4. února 2017 13:30 hodiny, na parkovišti u diskoklubu Audio na ulici U Teplárny v České Třebové, přistoupil k zaparkovanému vozidlu značky Seat Ibiza a toto za užití násilí poškodil. Urazil obě zpětná zrcátka, promáčkl dveře u řidiče, spolujezdce a dále pravé zadní dveře a na levém boku vozidla způsobil v laku rýhu. Škoda je předběžně vyčíslena na 10 tisíc korun.

Případ jsme kvalifikovali jako přečin poškození cizí věci s trestní sazbou až jeden rok vězení.

V pátek 3. února 2017 pět minut po sedmé hodině večerní na silnici č. I/11 za Jablonném nad Orlicí, ve směru na Žamberk, jednapadesátiletý řidič cizí státní příslušnosti jedoucí v osobním vozidle značky Opel Zafira patrně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, stavu a profilu komunikace. V levotočivé zatáčce vjel s vozidlem vpravo mimo komunikaci, kde najel na kovová svodidla a dále s vozidlem sjel vpravo z prudkého srázu. Vůz zůstal ležet na střeše a řidič se naštěstí nezranil. Na místě se podrobil dechové zkoušce na alkohol s pozitivním výsledkem 0,81 promile alkoholu v dechu. Škoda byla předběžně vyčíslena na 40 tisíc korun.

por. Bc. Lenka Vilímková
tisková mluvčí

[wzslider autoplay=“true“]