ČESKÁ TŘEBOVÁ – Skoro čtyřicetiletá Mateřská školka U Koupaliště v České Třebové se ještě letos dočká kompletní rekonstrukce. Z těchto důvodů bude od začátku června zcela uzavřena a děti budou navštěvovat náhradní prostory.

Mateřská škola, která je v provozu už bezmála čtyřicet let, projde v tomto roce rekonstrukcí. Již se uskutečnila informační schůzka rodičů, ředitelky školky a zástupců města. Oprava bude z části financována díky dotačnímu programu. Celkové náklady by měly činit asi devět milionů a čtyři sta tisíc korun, z toho asi milion sto tisíc by mělo být pokryto z dotace.

Především dojde k zateplení celé budovy. S tím pak souvisí další opravy. “Objekt dostane samozřejmě nový venkovní plášť, nová okna a dveře a co se týče vnitřních prostor, tak bude v tomto objektu osazena vzduchotechnika s rekuperací no a samozřejmě jsou to pak ty doprovodné drobnější práce, což jako je vymalování těch tříd, výměna podlahových krytin a úprava na chodbách”, upřesnil OIK TV Karel Švercl, vedoucí odboru rozvoje města a investic.

Budova školky sice bude v průběhu rekonstrukce uzavřena, svou činnost však bude nadále provozovat. Ředitelka MŠ U Koupaliště Irena Brůnová k tomu říká: Stěhování vypukne 29. 5. to se přestěhujeme na Svářečskou školu, tam budeme     působit do konce června a potom se zase plynule přesuneme na mateřskou školu Habrmanova”.

K vysoutěžení zhotovitele stavby teprve dojde. Podle nynějšího plánu by měly být stavební práce zahájeny v červnu a dokončeny v září.