ČESKÁ TŘEBOVÁ – Až do pátého rozhodujícího zápasu ve čtvrtfinálovém kole play off krajské ligy ledního hokeje se dostaly vzájemné duely celků HC Kohouti Česká Třebová a BK Havlíčkův Brod. První dvě třetiny vidělo rekordních 851 diváků na českotřebovském zimní stadionu vyrovnaný zápas.

Do třetí třetiny šli domácí Kohouti v bílém a jejich soupeři z Havlíčkova Brodu za stavu 2:2. Hosté měli navíc výhodu přesilovky. Tu také využili a po devatenácti sekundách se mohli radovat gólem Cejpka. Domácím tlak na hostujícího brankáře Kekulu nevycházel, až ve 49. minutě proměnil střelu od modré domácí Stehno a vyrovnal na 3:3. Horké chvilky zažili Kohouti v 50. minutě, kdy chybu domácích nedokázal potrestat střelou Abbrent, když ji brankář Nimmerrichter zneškodnil. Vzápětí Pelán přihrál Šimončičovi, jehož střela skončila v hostující brance. Domácí měli ještě šanci dlouhé přesilovky 5 na 3, kterou nevyužili. V samotném závěru hosté odvolali brankáře, ale ani to na výsledku nic nezměnilo. HC Kohouti Česká Třebová – BK Havlíčkův Brod 4:3, konečný stav série 3:2.

První semifinálový zápas mezi HC Kohouti Česká Třebová a HC Chrudim se hraje v neděli 26. února od 17:00 hodin na českotřebovském zimním stadionu.