170123_VIKENDOVE DN
foto PČR

ORLICKOÚSTECKO – V pátek 20. ledna 2017 v době od 10:30 – 11:00 hodin došlo na parkovišti ulice Okružní v Ústí nad Orlicí (poblíž plynové kotelny) k dopravní nehodě mezi osobním vozidlem značky Volkswagen Passat šestatřicetileté řidičky a zaparkovaným osobním vozidlem značky Škoda Octavia sedmačtyřicetiletého majitele. Řidička volkswagenu zřejmě při couvání z parkovacího místa ke středu parkoviště narazila zadním tažným zařízením od předního nárazníku na protější straně parkoviště zaparkované škodovky. Náraz údajně necítila, a proto z místa odjela. Událost se obešla bez zranění. Dopravní nehodu pro podezření z přestupku v dopravě oznámíme v nejbližších dnech příslušnému správnímu orgánu k projednání.

Téhož dne 20. ledna 2017 v 14:30 hodin mělo dojít na silnici č. II/360, mezi obcemi Němčice a Sloupnice, ke střetu dosud nezjištěného vozidla, řízeného neznámým řidičem s osobním vozidlem značky Peugeot Boxer sedmadvacetiletého řidiče.

Zatím neznámý řidič se patrně při jízdě ve směru na obce Sloupnice nedržel zcela vpravo při pravém okraji komunikace a levou stranou svého vozidla zavadil o levou stranu peugeotu. Z místa dopravní nehody ujel, aniž by ji řešil. Při kolizi došlo k hmotné škodě na vozidle značky Peugeot předběžně vyčíslené na 15 tisíc korun. Na místě jsme nezjistili, že by se při této události někdo zranil.

Po řidiči pátráme, k tomu by nám pomohlo svědectví osob, které místem projížděly, případně ve svém okolí viděly z levé strany poškozený automobil. Dále se obracíme na pracovníky autoservisů, aby nás v případě podezření kontaktovali na lince 158 nebo na telefonním čísle 974 580 250.

Dítě na saních vjelo pod auto

Jen díky velkému štěstí neskončilo nedělní 22. ledna 2017 sáňkování ve Vysokém Mýtě tragédií.

V blízkosti jedné z vysokomýtských ulic si nezletilé dítě užívalo zimních radovánek, a i když bylo pod dozorem rodičů, krátce před druhou hodinou odpoledne vjelo s plastovými saněmi téměř pod kola osobního auta značky Citroen. Osoba mladší patnácti let jedoucí na saních se jejich přední částí střetla s pravým nárazníkem citroenu. Sjezd ze zasněženého kopce naštěstí neskončil tragicky a dítě bylo pouze z preventivních důvodů rychlou záchrannou službou převezeno na vyšetření do nemocnice. Lékař u něho nezjistil žádné zranění a propustil jej domů.

U osmačtyřicetiletého řidiče jsme na místě vyloučili, že by před jízdou pil alkoholické nápoje. Více informací vzhledem k věku dítěte nebudeme zveřejňovat.

Apelujeme na rodiče a pedagogický dozor dětí pohybujících se ve venkovním prostředí, aby v tomto období dbali zejména při sportovních aktivitách zvýšené opatrnosti, nemusí to vždy skončit tak, jak v uvedeném případě.

por. Bc. Lenka Vilímková
tisková mluvčí

[wzslider autoplay=“true“]