ČESKÁ TŘEBOVÁ – O výstavbě nové sportovní haly v České Třebové se hovořilo více jak deset let. Začátkem roku 2015 přišel sám hejtman kraje, Českotřebovák, Martin Netolický s reálnou myšlenkou vybudování nové tělocvičny pro Vyšší odbornou školu a Střední školu technickou Na Skalce v blízkosti zimního stadionu, která by sloužila nejen škole, ale také veřejnosti.

Hlavním záměrem bylo zajistit jak žákům technické školy Na Skalce tak veřejnosti a sportovním klubům nové sportoviště, které by splňovalo  parametry pro další sálové sporty, jako například házená či volejbal. Stará tělocvična v lokalitě Na Skále již také přestala vyhovovat kvůli obvodovému plášti, který obsahuje nebezpečný azbest. V červnu roku 2015 se na českotřebovské radnici uskutečnilo představení projektu nové tělocvičny, na kterém se zúčastnění dozvěděli bližší podrobnosti. Počítalo se s kapacitou pro stopadesát sedících diváků a pro samotné sportovce mělo být k dispozici šest šaten. Oříškem byl výběr povrchu vhodného pro všechny sporty, zvolena byla nakonec dřevěná palubovka. Kritiku ale sklidila plánovaná výška stropu. “Ty mančafty, které sem můžeme přivést s mými kamarády, kteří v podstatě i trénují národní týmy, tak bohužel je to pro nás trošku špatná zpráva, protože sem nebudou moct přijet, protože ten strop je opravdu nízký na taková utkání,” řekl volejbalový trenér  Lubomír Vašina.

S výstavbou tělocvičny, kterou financoval Pardubický kraj, souviselo i vybudování nové komunikace okolo zimního stadionu. Tento projekt byl v režii města. “A hlavně za zimním stadionem vybuduje velké parkoviště, které bude mít kapacitu zhruba 168 míst k parkování a měly by se tam vejít 3 až 4 autobusy,” řekl starosta města Jaroslav Zedník.

Drobný zádrhel, který ale neohrožoval termín dokončení, se vyskytl při výběrovém řízení na dodavatele stavby.

Na jaře roku 2016 se začalo s výstavbou nové haly. Město postavilo velké parkoviště vedle zimního stadionu, které bylo uvedeno do provozu na přelomu listopadu a prosince. V červnu se za účasti hejtmana uskutečnil kontrolní den, během kterého bylo konstatováno, že jedna z největších krajských investičních akcí mimo silniční hospodářství by měla být dokončena do konce roku. Kolaudace byla naplánována na prosinec, kvůli problémům s dodržením požárních předpisů se ale termín posunul až na 2. ledna 2017 a výsledná cena nakonec dosáhla na 58 milionů korun. 14. ledna večer, pouhý den před slavnostním otevřením došlo během florbalového turnaje ke zřícení stropu, celá událost se naštěstí obešla bez vážných zranění.