NĚMČICE – 17. prosince minulého roku uzavřeli běžci rok 2016 Vánočním během okolo Zlatého pásku v obci Němčice. Po doběhu do cíle následovalo vyhlášení Iscarex poháru.

Postupně došlo na předání cen těm nejlepším ve svých kategoriích. “Myslím si, že letošní sezona se opět vydařila. Bylo 61 závodů, 3200 startujících, což je velice pěkný.,” řekl organizátor Jan Šimůnek.

Program zpestřily břišní tanečnice, malý akordeonista či děti zpívající koledy. Při vyhlašování absolutního pořadí žen chyběla vítězka Martina Vévodová, která je vyslankyní oddílu AK Perná. Příčku bronzovou obsadila Lenka Dušková z Iscarexu Česká Třebová a druhé místo patří Janě Matyášové, která byla s letošní sezónou velmi spokojená. “Já jsem si letošní sezónu dokázala všechno, co jsem mohla. Vyhrála jsem vlastně i vrchařskej pohár, Iscarexovej pohár, letos jsem si zajela i na MS do Itálie, kde jsem byla i na druhém místě,” řekla Jana Matyášová.

V absolutním pořadí mužů obsadil třetí místo Radek Hejl. Druhé místo vybojoval Pavel Hrdina z AK Perná, který se vyhlášení ale nezúčastnil. Na stupínek nejvyšší vystoupal Ladislav Kučera. “Já jsem se svou sezónou určitě spokojenej, samozřejmě ne všechno se povedlo, ale celkově si myslim, že ta sezóna byla dobrá,” řekl Ladislav Kučera.

V roce 2017 se příznivci běhu budou moci opět přihlásit do jednoho ze zhruba šedesáti závodů Iscarex poháru.