ÚSTÍ NAD ORLICÍ – O tom, že aerobní cvičení může být zábavné, se přesvědčili žáci, kteří si přijeli těsně před Vánoci zasoutěžit do Ústí nad Orlicí. Studenti mohli předvést svůj talent nejen v tradičním úboru, ale také v nejrůznějších kostýmech.

Vypsány byly dvě soutěžní věkové kategorie, do kterých se přihlásilo 150 žáků z 11 škol z celého regionu.”Jsem strašně ráda, že pořád vidíte, že plno lidí se na to hlásí a dokonce jsem musela  některé už odmítat”, popsala účast Dana Holubářová.

Soutěžící měli za úkol co nejvěrněji napodobovat pohyby instruktorky na pódiu. Oproti dřívějším ročníkům, kdy se jednalo o aerobní cvičení, jsou poslední ročníky pojímány spíše tanečně.

Kritéria hodnocení zůstávají po všechny ročníky neměnná, aby žáci přesně věděli, co je čeká. Porota hodnotila rychlost zachycení pohybu, schopnost zaujmout porotu i diváka a způsob prezentace.

V první věkové kategorii pro žáky základních škol a nižších ročníků gymnázia se na prvních místech umístili Viola Honzová z Gymnázia v Ústí nad Orlicí a Pavel Fogl ze ZŠ Libchavy. Ve druhé starší kategorii pro středoškoláky stanuli na prvních místech Lucie Javůrková z Gymnázia ve Vysokém Mýtě a Matouš Gorun z Gymnázia v Ústí nad Orlicí.