170113_MLADISTVI SE NEVHODNYM ZPUSOBEM VRATILI DO SKOLY
foto PČR

ORLICKOÚSTECKO – V polovině loňského roku jsme vás informovali o případu vloupání do jedné ze základních škol v Ústí nad Orlicí. Zloděj tam v noci z 10. na 11. června 2016 násilím vnikl do budovy a ze třídy odcizil nástěnné hodiny a stolní počítač značky DELL. Později z počítače vyjmul téměř veškerý instalovaný hardware a zbylé torzo pohodil k popelnicím v centru města. Své řádění dokonal vyházením přibližně dvaceti učebnic z okna a na tabuli křídou napsal hanlivý vzkaz. Provozovateli zařízení způsobil škodu vyčíslenou na téměř 5 tisíc korun.

Prověřováním všech informací vztahujících se k výše popsanému skutku jsme zjistili, že tři osoby mladší osmnácti let, které v minulosti do školy chodily, měly v noci z pátka na sobotu 11. června 2016 překonat plastové okno v přízemí budovy. Jeden z mladistvých tímto oknem pravděpodobně vlezl do vnitřních prostor třídy a druhý ho zvenku vyfotil. Uvnitř nežádanou návštěvu školy potvrdil na tabuli napsaným nápisem „Nesnáším tuhle školu“. Třídu údajně opustil, stejnou cestou.

Tímto jednáním se měli dopustit přestupku proti majetku, pro který byli oznámeni příslušnému správnímu orgánu k projednání.

Kdo odcizil počítač a nástěnné hodiny? A kdo vyházel z okna učebnice? Tyto otázky zůstávají zatím nezodpovězené, a i když bylo toto protiprávní jednání námi odloženo, pátrání po pachateli nadále pokračuje.

por. Bc. Lenka Vilímková
tisková mluvčí