ČESKÁ TŘEBOVÁ – Úvodní zápas roku 2017 svedly ženské týmy první kuželkářské ligy TJ Lokomotiva Česká Třebová a KK Slovan Rosice. Utkání se konalo v Kuželně na Kozlovské ulici.

Ve dvanáctém kole se utkaly domácí hráčky, které oblékly červené dresy, s hráčkami z Rosic v modrém. Domácí družstvo ve složení Kaucká, Pekařová, Wajsarová, Kolářová, Jánová a Johnová nastoupilo v tomto utkání proti lídrovi průběžné bodovací tabulky s obavami. Navíc to bylo první utkání po vánoční přestávce, kdy trénink nebyl tak pravidelný jako jindy v průběhu roku. Favoriti nastoupili ve složení Topičová, Kantnerová, Dobešová, Rosendorfová, Palková a Axmanová.

Nejproduktivnější hráčkou domácího týmu byla Pekařová s 564 shozenými kuželkami. Z hostujícího týmu jím byla Topičová s 621 kuželkami. Výkony českotřebovských kuželkářek, které dohromady shodily 3295 kuželek, nakonec nestačily na rosický tým, který jich shodil 3492. Po šesti duelech hosté zvítězili 8:0 a po dvanáctém kole tak ještě zvýšili náskok nad ostatními týmy v první lize. Česká Třebová i nadále zůstává na posledním místě.