ILUSTRACE_POLICIE CR
ilustrační foto PČR

ORLICKOÚSTECKO – Zloději neustále inovují své lsti jak připravit vytypované oběti o jejich majetek. Vždy musíte být obezřetní a nepouštět přes práh svého domova cizí osoby. Tímto můžete výrazně zmírnit riziko krádeže životních úspor, cenností nebo starožitností. A poté vás s největší pravděpodobností nepotká to, co manželé ve věku 88 a 80 let v jedné z obcí na Orlickoústecku.

Poslední zářijový čtvrtek loňského roku, tak jako dny před ním, nabízeli manželé prostřednictvím reklamy u svého domu prodej medu. Kolem oběda u jejich dveří zazvonil muž a sladký produkt včel si od nich chtěl koupit. Senioři ho nechali vstoupit do chodby domu a pak už to bylo jako podle předepsaného scénáře. Při vracení a směnování peněz muž viděl, kam poškozený dává obálku s penězi, šel za ním a tu i s 50 tisíci korunami mu vytrhl z ruky. Poté z místa odjel osobním vozidlem.

Ihned po oznámení krádeže jsme rozběhli pátrání po řidiči cestujícím v osobním autě značky Škoda Octavia případně Superb, zelené barvy a zachycené části registrační značky. Po několika měsíčním pátrání jsme zjistili, že tento skutek má na svědomí pravděpodobně jednapadesátiletý muž, kterému bylo v souhrnné realizaci dalších krajských ředitelství policie sděleno obvinění z přečinu krádež, s trestní sazbou až pět let odnětí svobody.

por. Bc. Lenka Vilímková
tisková mluvčí