170118_DN AUTO NA STRESE A ROZPARANA NASTAVBA
foto PČR – Českotřebovsko

ORLICKOÚSTECKO – Dvě dopravní nehody jsme řešili v průběhu úterý 17. ledna 2017 na Lanškrounsku a Českotřebovsku.

Krátce před polednem zavadil při jízdě po silnici mezi Jakubovicemi a Lanškrounem zatím neznámý řidič jízdní soupravy s hydraulickou rukou o nákladní vozidlo značky Mercedes-Benz Atego.

Dosud neznámý řidič soupravy jedoucí ve směru od Lanškrouna nejel při pravém okraji komunikace a při následném míjení se s protijedoucím nákladním vozidlem poškodil skříňovou nástavbu mercedesu. Po střetu nezastavil a pokračoval dál v jízdě na obec Jakubovice. Dvoučnenná posádka z poškozeného vozidla neutrpěla naštěstí žádné zranění. Dechovou zkouškou na alkohol jsme na místě u řidiče mercedesu vyloučili, že by pil alkoholické nápoje. Škoda je předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun.

Po neznámém řidiči nákladní soupravy červené barvy, určené na přepravu dřevní hmoty pátráme a žádáme širokou veřejnost o spolupráci. Pokud nám můžete k dopravní nehodě sdělit jakoukoliv informaci, učiňte tak prostřednictvím linky 158 nebo na telefonní číslo 974 580 250.
___________________________________________________________________

Pět minut před čtvrtou hodinou odpolední havaroval na silnici mezi obcemi Dlouhá Třebová a Řetová řidič osobního vozidla značky Škoda Fabia.

Čtyřiašedesátiletý řidič jedoucí ve směru na obec Řetová nepřizpůsobil rychlost stavu pozemní komunikace, s autem dostal smyk, ve kterém přejel vpravo mimo vozovku. Po najetí na zvýšený svah se převrátil s automobilem na střechu a nakonec s ním narazil do vzrostlého stromu. Při nehodě se lehce zranil a posádka rychlé záchranné služby ho převezla do nemocnice na ošetření. Na místě jsme u něj provedli dechovou zkoušku na alkohol s negativním výsledkem. Na vozidle vznikla hmotná škoda předběžně odhadnuta na 70 tisíc korun.

Za přestupek v dopravě mu byla uložena bloková pokuta.

por. Bc. Lenka Vilímková
tisková mluvčí

[wzslider autoplay=“true“]