ČESKÁ TŘEBOVÁ – V posledních letech se ZŠ Habrmanova v České Třebové na jedno adventní odpoledne promění na jarmark, kde si mohou malí i dospělí nakoupit nejrůznější drobnosti pro nadcházející svátky.

Do této akce se zapojuje celá škola. Příprava trvá skoro měsíc, kdy žáci v dílnách připravují nejrůznější drobnosti, které jsou převážně spjaté s Vánocemi. Největší nával je u stánků druhého stupně, ale také první stupeň nezahálí a připravuje si pro návštěvníky různá kulturní vystoupení nebo prohlídku svých tříd.

Vybrané finance jdou vždy na nějaký účel. V minulosti šly na naslouchátko pro jednoho spolužáka nebo si každá třída vybrala podporu nějakého projektu. A tak šly peníze například na psí útulek nebo na Unicef. Při výběru určení letos vydělaných peněz pomáhá místní parlament.

Letos, po dohodě s místním parlamentem, půjdou vybrané peníze na zábavu o přestávkách, která by žáky školy odtrhla od mobilů a tabletů. A tak by chodby školy mohl obohatit stůl na stolní tenis, koberce na Člověče nezlob se nebo další hry, které žáky a žákyně školy o přestávkách zabaví.