Exif_JPEG_420

LANŠKROUN / ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Střední škola zemědělská a veterinární v Lanškrouně je tradičním pořadatelem soutěže Enjoy English, na které si své znalosti v celosvětově nejužívanějším jazyce prověřují také studenti orlickoústecké „umprumky“. V klání odborných škol již získali několik cenných umístění,  letošní účast však pro ně byla zvlášť vydařená. A trochu překvapivě se v úterý 22. listopadu prosadili ti vůbec nejmladší.

Z osmi zástupců postoupilo pět

Enjoy English se skládá tradičně ze dvou částí, po písemném testu postupuje z každé kategorie deset nejlepších do konverzační části. Víc jak poloviční úspěšnost je pro výpravu SŠUP jednoznačně úspěchem. „Určitě považujeme za úspěch, že hned pět z osmi našich se dostalo na postupová místa. V tak velké konkurenci je to výborná vizitka naší školy,“ komentovala viditelně spokojená angličtinářka Hana Kačaras, které výpravu SŠUP vedla.

Ve starší kategorii třetích a čtvrtých ročních SŠ se postupující dvojice Kristýna Tomšů, David Svoboda na medailové příčky nedostala. Prvně jmenovaná obsadila v konečném pořadí osmou příčku, David Svoboda skončil devátý.

Mladší brali zlato a bronz

V kategorii prvních a druhých ročníků měla umprumka všechny čtyři účastníky mladší, tím pádem měli být proti zkušenějším žákům druhých ročníků v nevýhodě. Opak byl pravdou. „Po písemném testu postoupili dokonce tři naši. Tereza Stará měla ze všech soutěžících dokonce nejvyšší počet bodů, Alice Šedová byla průběžně třetí, Daniel Teplý devátý,“ uvedla Hana Kačaras.

V konverzační části nejen že ústecká výprava získané pozice neztratila, ale ještě je nepatrně vylepšila. „Dvě naše nejlepší si konečné pořadí prohodily, Alice Šedová obsadila první místo, Tereza Stará třetí. Daniel Teplý si proti testu polepšil o plná čtyři místa a skončil celkově pátý,“ pochvalovala si výsledky Hana Kačaras z pedagogického sboru SŠUP a dodala: „Třešničkou na dortu jsou dvě medailová umístění.  Oběma našim studentkám gratuluji a všem zúčastněným děkuji za vzornou reprezentaci školy.“

Mgr. Jan Pokorný