161129_dn-v-pardubickem-kraji
foto: HZS Pardubického kraje, DN Ústí nad Orlicí

HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy

Jedna osoba musela být vyproštěna z havarovaného vozu v pondělí 28. listopadu před 8 hodinou ranní v Makově. Tam spěchali hasiči z Litomyšle. Při příjezdu hasičů byly již dvě osoby mimo vozidlo a jedna zůstala zaklíněna v automobilu. Ihned po vyproštění byly všechny osoby předány do péče zdravotnické záchranné službě. Uniklé provozní náplně hasiči posypali sorpční látkou. Po odstranění následků se hasiči vrátili zpět na základnu.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim

K nehodě nákladního automobilu převážejícího klády a osobního vozu vyjížděly do Hrochova Týnce v pondělí 28. listopadu v 11.58 hodin tři jednotky hasičů (profesionální z Chrudimi a Pardubic a dobrovolná jednotka z Hrochova Týnce). Klády se rozsypaly po silnici a nákladní automobil zůstal na boku. Řidič osobního vozu byl ihned po příjezdu jednotek na místo předán do péče zdravotníků. Řidič nákladního vozidla neutrpěl zranění. Na místo byla vyslána speciální technika – hasičský jeřáb a bobcat. Poškozen byl sloup elektrického vedení a na místo byli vysláni elektrikáři. K nehodě přijel i speciální vyprošťovací automobil firmy Vápeník.  Hasiči se snažili co nejrychleji odstranit všechny následky nehody, přesto likvidace této nehody trvala více než 4 hodiny.

HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí

Dodávku, která zůstala viset nad potokem, vyprošťovali hasiči v pondělí 28. listopadu v 12.02 hodin v Červeném Potoce. Hasiči museli zabránit kontaminaci vody. Pomocí jeřábu bylo vozidlo vyproštěno. Z místa události hasiči odjížděli v 14.25 hodin a hned jeli k další nehodě.

V Králíkách, v ulici 17. listopadu, skončil osobní vůz v potoce. Hasiči zachytávali únik provozních náplní tak, aby nedošlo k ekologické havárii. Při nehodě došlo ke zranění řidiče, který putoval do nemocnice. Auto z vody hasiči vytáhli pomocí jeřábu.

Do Ústí nad Orlicí – Kerhartic směřovaly v 13.33 hodin hasičské vozy. Došlo zde k nárazu dodávky do stromu. Řidiče hasiči z vozu vyprostili (bez použití hydraulického zařízení) a předali do péče zdravotníků. Hasiči odstranili následky kolize a vrátili se na stanici.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

[wzslider autoplay=“true“]