ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Prostředí okolo barokní kaple sv. Anny v Hylvátech z roku 1755 dozná změn. Stavební dělníci momentálně pracují na úpravách prostranství v její blízkosti.

Obyvatelé města si v okolí místní barokní památky mohli v poslední době všimnout stavebního ruchu. “V současné době okolo kaple sv. Anny probíhá rekonstrukce stávajícího chodníku a zároveň se realizuje i nová přístupová cesta mezi chodníkem a vlastní kaplí,” sdělil starosta města Petr Hájek.

Náklady na opravu chodníku jsou vyčísleny na zhruba 400 tisíc korun. “Vlastní restaurátorské práce na kapli přestavují cirka 250 tisíc korun, s tím, že na tuto akci nám finančně poskytl dotaci Pardubický kraj ve výši sto tisíc korun,” řekl starosta města Petr Hájek.

Součástí úprav okolí kaple sv. Anny je i nový podstavec kamenného kříže. “Tato akce navazuje na restaurování kamenného kříže, který bude opět před kaplí umístěn. Součástí této akce bude i slavnostní nasvícení, což znamená, kaple bude nově nasvícena,” sdělil OIK TV starosta města Petr Hájek.

Kolemjdoucí tak budou moci obdivovat kapli a její okolí doslova v novém světle.